Novi sajt posvećen seksualnim radnicama

Prevent je pokrenuo novu web stranicu posvećenu radu svratišta za seksualne radnice. 

Web prezentacija izrađena je zahvaljujući projektu “Community-based services for sex workers in Novi Sad”. Ovaj projekat je podržala Delegacija Evropske unije kroz konkurs pod nazivom „Support to the social inclusion of the most vulnerable groups, including Roma, through more diversified community-based social services“. Projekat sufinansira Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Pojekat traje  2 godine. Realizuje se u partnerstvu i sa drugim udruženjima i institucijama: Novosadski Humanitarni Centar, Pokrajinski Zavod za socijalnu zaštitu, ROZKOŠ bez RIZIKA (udruženje iz Češke koje sprovodi slične projekte).

Cilj projekta je da se u Novom Sadu razviju socijalne usluge koje će podržati inkluziju, bolju socijalnu i zdravstvenu podršku seksualnim radnicama. Ovaj cilj se realizuje kroz rad svratišta za seksualne radnice i standardizaciju uluge.

Projektom je omogućen niz usluga za seksualne radnice: psihološko savetovanje i podrška, pomoć socijalnog radnika, pravna pomoć, dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV i hepatitis, podela kondoma, praćenje kod lekara, održavanje lične higijene, psihološke i kreativne radionice, zdravstvena zaštita, terenski rad, grupa samopodrške, učenje životnih veština i mnoge druge.

Link ka novoj web stranici, nalazi se OVDE.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.