“Mladi su izvor energije”: U Žablju održane radionice o karvingu i pisanju radne biografije

Udruženje Prevent iz Novog Sada i ove godine u Opštini Žabalj realizuje projekat „Mladi su izvor energije“ čiji je cilj da mladima ponudi razne aktivnosti i zanimljive edukacije koje izlaze iz okvira formalnog obrazovanja.

Dana 15. decembra održane su dve radionice za učenike i učenice srednje škole „22. oktobar“. Prva radionica bila je o karvingu, tehnici rezbarenja voća i povrća. Mladima je predstavljena ova tehnika kroz prezentaciju, fotografije i praktičan rad. Radionicu je vodio Saša Maleš, majstor karvinga.
Tema druge radionice bilo je pisanje radne biografije. Na praktičnom primeru maturantima i maturantkinjama predstavljeni su elementi radne biografije, način na koji se popunjava, a upoznati su i sa sličnostima i razlikama motivacionog i propratnog pisma koja se šalju prilikom apliciranja.

Projekat „Mladi su izvor energije“ finansijski je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sprovodi ga Udruženje Prevent u opštinama Žabalj i Titel. Mladi iz ove dve opštine imali su priliku da pohađaju kurs fotografije, kurs španskog jezika, da učestvuju na Čuruškoj regati, da prisustvuju radionicama dekupaža, radionicama na teme volonterizma i mobilnosti mladih, psihoaktivnih supstanci, organizovan je Golf dan, turniri u sportskom ribolovu, malom fudbalu i košarci…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.