Obeležavanje internacionalnog dana mladih u Novom Sadu

Udruženje Prevent učestvovaće u obeležavanju Dana mladih 12. avgusta 2015. u Novom Sadu. Ova manifestacija biće održana pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a domaćini su Grad Novi Sad, lokalni odbor kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu mladih, čiji je Prevent član, i brojne druge novosadske organizacije.

Kompletan program u okviru obeležavanja Dana mladih biće realizovan na Štrandu u periodu od 17 do 22 časa. NVO sajam otvara se u 17h, a trajaće do 20h nakon čega će uslediti koncerti mladih novosadskih muzičkih grupa: Get Off My Property, Against The Odds, Self Titled i Next Kodex.
Muziku od 17h do 19h biraće Oradio, a od 19h do 20h za muziku će biti zadužen DJ Marko Valentini.

U okviru obeležavanja Dana mladih biće promovisan odnosno program stipendiranja Fonda za mlade talente. Na ovom štandu biće organizovan i kviz, a najbolji učesnici biće nagrađeni.

Pored predstavljanja organizacija i muzičkog programa od 17 do 20 časova biće organizovane i besplatne sportske aktivnosti i prezentacija raznih sportova od strane Sportskog saveza Srbije.

U revijalnoj košarkaškoj utakmici učestvovaće ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačenik Novog Sada, Miloš Vučević , poznati sportisti i stipendisti Fonda za mlade talente.

Udruženje Prevent u okviru NVO sajma promovisaće edukativno društvenu igru “Ne radi se, čoveče”, a posetioci Štranda moći će da se igraju od 17 do 20 časova i da dobiju na poklon stonu verziju igrice. Ove godine projekat promocije igrice “Ne radi se, čoveče” pomogla je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. Edukativno društvena igra “Ne radi se, čoveče” proglašena je u 2014. godini za jedan od najinovativnijih projekata u oblasti prevencije narkomanije u Evropi.

Osim igrice, na štandu Udruženja Prevent posetioci će moći da dobiju informativno-edukativni materijal i saznati više o Štrand festu koji će biti održan 3. i 4. oktobra u okviru kojeg će biti organizovano takmičenje u kuvanju riblje čorbe, prodajna izložba etno proizvoda, smotra vatrometa i kulturno-umetnički program.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.