Osam meseci besplatnih kurseva i obuka u Preventu

Udruženje Prevent potpisalo je ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije o realizaciji projekta „Mladi su izvor energije“ koji će spovoditi na teritoriji AP Vojvodina u periodu od jula 2016. godine do februara 2017. godine.

Cilj projekta je unapređivanje zapošljivosti i zaposlenosti mladih žena i muškaraca. Sve aktivnosti na projektu namenjene su mladima, a prednost za učešće imaće nezaposleni mladi.

Mlade u narednih osam meseci očekuje niz besplatnih aktivnosti: kurs za web programiranje, obuka za pisanje biografije, kurs za knjigovodstvo, kurs nemačkog i engleskog jezika, kurs za online marketing, trening asertivne komunikacije, kurs fotografije, obuka za frizerke, trening za pisanje projekata, obuke o socijalnom preduzetništvu, info dani o preduzetništvu, obuka za biznis modeling i pisanje biznis plana, promocija proaktivnih omladinskih zadruga i organizovanje stručne prakse u javnom, privatnom i civilnom sektoru.

Projekat „Mladi su izvor energije“ sprovodi Udruženje Prevent, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Partneri na projektu su: Opština  Žabalj, Omladinska zadruga “Patrons021”, Udruženje Remiks i Akademsko tutorstvo za sticanje preduzetničkih veština.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.