Potpisani ugovori za realizaciju trogodišnjih projekata ‘’OPENS 2019’’

U ponedeljak, 5.3. u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu potpisani su ugovori između Omladinskog saveza udruženja “Novi Sad Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019” i predstavnika 44 omladinske organizacije koje će u toku naredne tri godine sprovoditi programske aktivnosti za mlade.

Na svečanosti povodom potpisivanja ugovora, osim predstavnika organizacija i tima OPENS 2019 bili su prisutni gradonačelnik Novog Sada – Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu – Vladimir Batez, član Gradskog veća za sport i omladinu – Ognjen Cvjetićanin, rektor Univerziteta prof. dr Dušan Nikolić.

Izabrane 44 organizacije će sprovesti 49 programskih aktivnosti kojima će samo u ovoj godini biti obuhvaćeno 75.000 mladih.

Jedna od organizacija koje su izabrane jeste i Udruženje Prevent, sa projektom „Dozvolite da se predstavim“. Cilj projekta je doprineti unapređenju stepena bezbednosti i smanjenju stepena diskriminacije mladih u riziku od socijalnog isključivanja, kroz promovisanje različitosti i edukaciju u Novom Sadu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.