Pozitivan koncert 2012

Prošle godine Svetski dan borbe protiv SIDE Udruženje Prevent obeležilo je nizom aktivnosti, a kao centralna manifestacija izdvojio se prvi Pozitivan koncert.

Prvi Pozitivan koncert u Srbiji održan je 1. decembra 2012. u Novom Sadu u prostoru Studija M u organizaciji našeg udruženja uz nesebičnu pomoć bendova koji su svirali bez nadoknade i učenika i nastavnika Škole za dizajn “Bogdan Šuput” i Muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada. Nastupala su tri benda: Inbox (Bačka Topola), Empathy Soul Project (Zrenjanin) i Šesto čulo (Novi Sad).

Prateći program počeo u 18.30h otvaranjem međunarodne izložbe štampanog materijala na temu HIV/AIDS-a. Nakon toga učenici Škole za dizajn „Bogdan Šuput” iz Novog Sada priredili su modnu reviju modela izrađenih od recikliranih materijala, a inspirisani Svetskim danom borbe protiv SIDE. Učenici novosadske Muzičke škole „Isidor Bajić” otpevali su tri songa iz svog mjuzikla „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu”. Muziku za mjuzikl su komponovali Svetozar i Nemanja Nešić.

Koncert je bio humanitarnog karaktera i ulaz je bio slobodan. Posetioci su ostavljali dobrovoljni novčani prilog od kojeg je, uz sredstva koja su donirali UNAIDS i Komercijalna banka, nabavljeno 20 novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om. Pripreme za drugi Pozitivan koncert su u toku, više detalja uskoro.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.