festival mentalnog zdravlja

Prevent na Festivalu mentalnog zdravlja

Udruženje Prevent učestvovaće na festivalu 10. oktobra, na Svetski dan mentalnog zdravlja, od 17 do 20h. Posetioci će moći da isprobaju igricu “Ne radi se, čoveče” za koju smo dobili priznanje Evropske komisije i Pompidu grupe za inovativan pristup u prevenciji bolesti zavisnosti. Pobednici u igri dobiće na poklon stonu verziju igrice.

Osim toga, na našem štandu posetioci će moći da se informišu o psihoaktivnim supstancama i drugim temema kojima se Prevent bavi i da dobiju informativno-edukativni materijal.

Organizator Festivala mentalnog zdravlja 9. i 10. oktobra je Institut za javno zdravlje Vojvodine, zajedno sa brojnim partnerima. Festival će biti održan oba dana na prvom spratu SPENS-a od 17 do 20 časova, a deo je kampanje „Osloni se na mene sad ti“ kojom Institut za javno zdravlje Vojvodine obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Program festivala uključuje interaktivne, kreativne i psihološke sadržaje. Posetioci će imati priliku da obiđu 40 štandova i da učestvuju u igrama za izgradnju poverenja, da provere svoj nivo asertivnosti, postave anonimno pitanje psihologu, saznaju koji tip zanimanja im najviše odgovara, učestvuju u nagradnim kvizovima, crtaju i boje i uče o osećanjima, u porodičnom kutku saznaju nešto o veštinama roditeljstva, a ukoliko se umore od svega, tu je i prilika za relaksacionu masažu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.