Organizovan internacionalni trening o socijalnoj inkluziji mladih u riziku

Predstavnici Udruženja Prevent učestvovali su na internacionalnom treningu „Finansiranje projekata NVO-a koji se bave mladima u riziku od socijalnog isključivanja“, u periodu od 5. do 8. juna, u primorskom mestu Shëngjin, Lezhë, na severnoj obali Albanije. 

Projektom koordiniše NVO Juventas iz Crne Gore, u saradnji sa ARSIS iz Albanije, Asocijacijom Margina iz Bosne i Hercegovine, HOPS iz Makedonije, NGO Labyrinth sa Kosova, SHL foundation iz Nemačke i Prevent iz Srbije.

Trening, koji ima za cilj jačanje kapaciteta civilnog sektora kroz saradnju na regionalnom i nacionalnom nivou, deo je projekta “Osnaživanje mladih u riziku od socijalne isključenosti”, koji podržava Evropska unija, a sprovodi se na području Zapadnog Balkana, u periodu od januara 2016. do oktobra 2019. godine.

„Specifični cilj projekta se odnosi na pružanje podrške mladima u riziku u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, pravosuđa i drugim oblastima, kroz podsticanje aktivnog učešća i inkluzije za organizacije civilnog društva koje predstavljaju mlade ljude u procesima donošenja odluka i reformi“, pojasnili su iz NVO Juventas.

Na treningu su iz Srbije učestvovali predstavnici Preventa Nebojša Đurasović i Miljan Stojmenović, predstavnica Centra za socijalni rad Dušanka Zorić, kao i Radmila Zobenica, predstavnica Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.