PREVENTIJADA – prvi sajam prevencije

Prva novosadska Preventijada će biti održana 29. septembra 2016. godine u periodu od 11 do 13 časova na prostoru između Studentskog centra i studentskih domova „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“.

Preventijada je jednodnevni sajam novosadskih udruženja za mlade, udruženja mladih, institucija i organizacija civilnog društva koji se bave prevencijom.

Manifestaciju organizuju Udruženje Prevent i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad.

Preventijada se održava pod sloganom „Osnaži svoj život“ i to 29. septembra, na Svetski dan srca.

Ovakav sajam doprinosi umrežavanju institucija i organizacija, promovisanju volonterizma i aktivizma, povećanju vidljivosti rada udruženja mladih i udruženja za mlade, promovisanju preventivnog ponašanja pre svega mladih. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom organizacija i institucija, da se prijave za volontiranje, obuke i provere svoje zdravlje. Organizacije i institucije će svoj rad predstaviti kroz različite aktivnosti.

Projekat „PREVENTIJADA 2016“ realizuje se pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, u sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2016. godinu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.