Projekat „Igrom do boljeg zdravlja“ jedan od devet najboljih u Evropi u oblasti prevencije narkomanije

Udruženje Prevent s ponosom vas obaveštava da je projekat „Igrom do boljeg zdravlja“ proglašen za jedan od 9 najboljih u Evropi u oblasti prevencije narkomanije u 2014. godini na konkursu European Drug Prevention Prize 2014 koji je raspisala Pompidu grupa.

Komisija je posebno pohvalila ovaj projekat kao inovativan jer je u okviru njega razvijena edukativna društvena igra „Ne radi se čoveče“. Razlog zašto je “Igrom do boljeg zdravlja” ušao u top 9 je praktična primena i aktivne promocije igrice na mestima gde su se okupljali mladi.

Takođe, pohvaljen je i način na koji je igrica promovisana putem facebook stranice Ne radi se čoveče jer sadrži dosta informacija koje su ažurirane redovno, a i ujedno su na tom mestu mogli da vide da su mladi bili izuzetno zainteresovani za ovu društvenu igru.
igrica_pakovanje

Na izradi društvene igre radili su članovi Udruženja Prevent predvođeni koordinatorom projekta Vladimirom Šalbutom, a u saradnji sa Klubom ljubitelja društvenih igara „Valhala“ iz Novog Sada čiji su članovi Mona i Boris Radujko bili zaduženi kako za kosultacije tako i za sam dizajn igrice i ilustracije.

U toku leta 2014. godine Udruženje Prevent promovisalo je igricu na festivalima EXIT (Novi Sad), Selfest (Selenča), Kulpin fest (Kulpin), Sirmium Rocks fest (Sremska Mitrovica), Kikindski omladinski festival (Kikinda), Skladište fest (Kruščić), Rock Village (Banatski Sokolac), Žilvernovske novonaseljske iluminacije (Novi Sad), Dobro došli na Naselje (Novi Sad). Igrica je mladima promovisana i u saradnji sa Kancelarijama za mlade širom Vojvodine.

Finansijsku podršku za sprovođenje projekta Udruženje Prevent dobilo je od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.