Tribina „Od omladinske inicijative do udruženja”

Kancelarija za mlade i Infopolis organizuju prvu tribinu „Od omladinske inicijative do udruženja“ na kojoj će biti reči o razvoju omladinskog civilnog sektora u Novom Sadu. Tribina će se održati u Infopolisu, omladinskom info centru, u četvrtak, 19. juna, sa početkom u 17h (Trg Slobode 3 – Apolo suteren).

Sagovornici na tribini će biti predstavnici Volonterskog Centra Vojvodine, Udruženja Prevent i Naučno- Istraživačkog Društva Studenata Biologije i Ekologije “Josif Pančić”.

Cilj tribine jeste približavanje načina funkcionisanja udruženja za mlade i udruženja mladih, kroz prezentaciju iskustva predstavnika tri omladinske organizacije. Želja je da se predstavi misija, način funkcionisanja i razvojni putevi udruženja koja rade sa mladima u Novom Sadu, odnosno da se mladim udruženjima, neformalnim grupama i pojedincima predstavi “život” organizacija, način odlučivanja, motivacije, organizovanja, razvoja, postizanja održivosti.

Velik broj priručnika nudi infromacije o tome na koji način se osniva udruženje građana, koja dokumenta su potrebna i na koje adrese se predaju. Ipak, ono što je neophodno da bi jedno omladinsko udruženje zaživelo tiče se i ideja koje pokreću, planova, unutrašnje organizacije i spoljne saradnje. Pokazalo se da se pomenuti koraci uče iz iskustva. Da bi mladima bilo olakšano učenje organizovana je tribina gde mogu da čuju kako se suočavaju sa izazovima, rastu i razvijaju neka od udruženja u Novom Sadu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.