Učešće na omladinskoj razmeni “Interkulturalno učenje kroz sport i aktivnosti na otvorenom“ na Kipru

Omladinska razmena „Interkulturalno učenje kroz sport i aktivnosti na otvorenom“ održana je od 9. do 18.10.2017. na Kipru. Na razmeni je učestvolalo 40 mladih iz 8 zemalja: Srbije, Kipra, Grčke, Belorusije, Ukrajine, Estonije, Slovenije i Jermenije. Domaćin je bila organizacija Network for European Citizenship and Identity (NECI) sa Kipra, u saradnji sa još sedam organizacija iz pomenutih zemalja. Udruženje Prevent i Srbiju je predstavljalo petoro mladih ljudi.

Učešćem na ovom projektu mladi su imali priliku da istraže i razumeju kako se sport i aktivnosti na otvorenom mogu koristiti kao alat za osnaživanje mladih, interkulturalno učenje i socijalnu inkluziju. Mladi su modifikovali pravila popularnih sportova tako da budu više inkluzivni, a zatim su i kreirali nove, autentične igre u kojima svi mogu da učestvuju bez ograničenja. Posebna pažnja posvećena je učenjem kroz implementaciju. Pored kreiranje igara, talentovani mladi su podelili svoje veštine sa vršnjacima iz oblasti glume, muzike, plesa i borilačkih veština.

Sav napredak je ovekovečen snimcima, fotografijama i napravljan je pisani dokument u kome se mogu naći sve aktivnosti kojima su se mladi na Kipru bavili, koji će biti dostupan svima. Više informacija se može naći na veb sajtu https://necicyprus.wixsite.com/ilsoa2017.

Mladi iz Srbije su imali šansu da predstave svoju organizaciju i svoju zemlju, ali da upoznaju i druge kulture, jezike i običaje. Kroz organizovane aktivnosti mogli su i da uživaju istražujući prelepi Kipar. Kao rezultat ovog projekta svi učesnici su dobili Youthpass, koji ponosno mogu da dodaju u svoj CV.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.