Uspešno održan prvi sajam prevencije “Preventijada 2016”

Danas je u Novom Sadu uspešno  održan prvi sajam prevencije pod nazivom “Preventijada 2016”.

U okviru “Preventijade” obeležen je i Svetski dan srca. Slogan manifestacije glasio je “Osnaži svoj život”.

Na prvom sajmu prevencije učestvovalo je preko 20 izlagača koji su posetiocima predstavili svoj rad kroz razgovor, performans, kretivne igrice i druge zanimljive sadržaje. Posetioci su mogli da se informišu o radu organizacija i da se prijave za volontiranje, obuke i radionice koje će biti organizovane u narednom periodu.

Manifestaciju su  organizovali Udruženje “Prevent” i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad. Finansijsku podršku projektu pružila je Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, u sklopu realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2016. godinu.

“Jako smo zadovoljni kako je protekao prvi sajam prevencije. Bilo je dosta posetilaca i izlagača, a sadržaji su bili zanimljivi svim generacijama posetilaca. Ideja o organizovanju Preventijade postoji već nekoliko godina, ali tek sada su se stekli uslovi da je i realizujemo prvi put. Nadam se da će ovo postati još jedna tradicionalna manifestacija koju Prevent organizuje”, izjavio je Nebojša Đurasović, predsednik Udruženja “Prevent”.

Foto: Marina Pešić

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.